Közélet

Hegyreállt a rend a budapesti reptéren

A Liszt Ferenc repülőtéren a nagy havazás okozott fennakadást.

Pénteken délelőtt a havazás miatt ideiglenesen le kellett zárni a budapesti reptér 1-es futópályáját. A Brussels Airlines brüsszeli, a Lufthansa frankfurti és düsseldorfi, valamint a WizzAir milánói járata Budapest helyett Bécsben, a CSA pozsonyi járata pedig Pozsonyban szállt le – közölte Hardy Mihály, a BA kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Mint mondta, a pályákról a havat eltakarították.

Hardy Mihály tájékoztatása szerint a frankfurti repülőtéren zajló sztrák miatt a Lufthansa két járatát is törölte, a hamburgi járat pedig a havazás miatt nem indult el Budapestre. A fővárosi reptéren ragadt Lufthansa-utasok elszállításán dolgozik a légitársaság: más cégekkel, vagy kerülő úton juttatják el őket a célállomásokra. A Hamburgba tartó FTC-PLER kézilabdacsapatot busszal szállította Bécsbe a Lufthansa, onnan pedig repülővel indulnak tovább Hamburgba.

Pénteken második napjába lépett a sztrájk a frankfurti repülőtéren, ahol a repülésbiztonsági dolgozókat tömörítő GdF szakszervezet felhívására kétszázan szüntették be a munkát. A sztrájk péntek reggel 8 órakor kezdődött, és egészen este 10 óráig tart. A péntekre tervezett 1082 járatból emiatt 282-t töröltek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik