Közélet

Támad a hó: kamionstop Pest megyében

A korlátozást a rossz látási- és útviszonyok miatt rendelték el.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a kialakult időjárási helyzet miatt rendelték el a kamionstoppot a megye útjain, együttműködve a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitánysággal. A korlátozás több útvonalat is érint.

A Nógrád megye felé haladókat a 2-es számú főút 43. kilométerénél, az M2-es autóúton pedig a 45. kilométernél állítják félre a rendőrök. Az intézkedés a 7,5 tonnánál nagyobb össztömegű járműveket érinti.

A következő napokban szeles, csapadékos időre kell számítani. Szerdán az ország keleti és nyugati fele között nagy hőmérsékleti különbség lesz, az északkeleti területeken -5 és +5 fok között, az ország középső részén 0 fok körül, a nyugati tájakon +6 fok körül alakul a hőrséklet. A reggeli óráktól az ország keleti, délkeleti területein havazni fog.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt több megyére figyelmeztetést adott ki.  Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Veszprém megyében elsőfokú riasztás van érvényben, míg  a hófúvások miatt különösen veszélyeztetett területekre – Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére – narancssárga. azaz másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik