Belföld

Figyelmeztetés: hó, havas eső, szélvihar

Kettéválik az ország. Csapadékos, szeles napok jönnek.

Nagy hőmérsékleti különbség lesz szerdán az ország keleti és nyugati fele között. Az északkeleti területeken -5 és +5 fok között, az ország középső részén 0 fok körül, a nyugati tájakon +6 fok körül alakul a hőrséklet. A reggeli óráktól az ország keleti, délkeleti területein havazni fog. A Dunántúlon az enyhébb idő miatt inkább eső, havas eső hullhat. Megerősödik a szél, a déli óráktól az északkeleti megyékben viharos széllökések is lehetnek, amelyek több helyen hófúvást okozhatnak. Estéről a Dunántúlon is számítani lehet viharos széllökésekre. Budapesten a reggeli órákban már szállingózott a hó.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a széllökések miatt több megyére (Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém) sárga (elsőfokú), illetve a hófúvások miatt különösen veszélyeztetett területekre (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) narancssárga (másodfokú) figyelmeztetést adott ki.

Csütörtökön is nagyon szeles idő lesz, elszórtan hózáporral. A nappali hőmérséklet ismét visszaesik, -2 és + 2 fok között alakul a hőmérséklet. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön szinte be(narancs)sárgul az ország, a főváros és három megye (Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés) kivételével mindenhol lesz valamilyen figyelmeztetés a szél és a hófúvás miatt.

Pénteken nyugaton havas eső, ónos eső, az ország többi részén havazás valószínű. A szél mérséklődik, ismét lehűlés jön -4 és +1 fok közötti hőmérséklettel.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik