Közélet

25 kilométeren át kapaszkodott a száguldó kamion oldalán

A kitartó, orosz kamionsofőr minden bizonnyal egy betétlapot szeretett volna kérni, de magyar kollégája csak nehezen állt kötélnek. Megvárta, míg a külföldi lehül egy kicsit.

Az 52 éves miskolci sofőr még pénteken délelőtt ütközött neki véletlenül orosz kollégája járművének, de a kisebb karambolt nem vette észre. A 36 éves külföldi azonban jelezte, hogy álljon meg, intézzék el az ügyet. A magyar ekkor megállt, majd váratlanul mégis elindult kamionjával Kisvárda felé, a 4-es számú főúton.

Az orosz sofőr felugrott a kamion jobb oldalára és verte a tehergépkocsi oldalsó ablakát, hogy megállásra bírja a vezetőt. A miskolci férfi ekkor újból megállt, azonban mire az orosz átszaladt a fülke bal oldalára, és felállt a lépcsőre, újra gázt adott.

A teherautóba kívülről kapaszkodó férfit több autós is látta, ezért értesítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság központi ügyeletét. Azonnal egy járőrt indítottak, hogy feltartóztassák a száguldó kamiont, de erre már nem volt szükség. Mire a rendőrök odaértek a dombrádi benzinkútra, már bent ült az orosz férfi is a fülkében.

A tehergépkocsi tachográfja szerint a miskolci férfi 70-80 kilométer/órás sebességgel is vitte kapaszkodó utasát, míg a 20-25 kilométerre lévő parkolóban végül megállt. A magyar kamionost közúti veszélyeztetés miatt kihallgatták, de nem vették őrizetbe. Azzal védekezett, hogy azért nem állt meg, mert félt az oroszul kiabáló férfitől. Amikor látta, hogy lehűltek indulatai, úgy döntött ideje tisztázni a körülményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik