Közélet

Fegyverek és kézigránátok egy budaörsi olasz vállalkozónál

A helyi rendőrök a Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársaival látogattak el a külföldi vállalkozó családi házához.

Hogy az olasz férfire ki küldte rá a rendőröket, egyelőre nem tudni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint állampolgári bejelentés alapján jelentek meg az egyenruhások a budaörsi családi háznál.

A Hír24 értesülése szerint 14 fegyvert találtak, ezek között voltak normál és forgótáras pisztolyok, valamint vadászfegyverek is. Előkerült 700 darab lőszer és két kézigránátgyanús szerkezet is. Az 54 éves olasz vállalkozó eddig nem szándékozott részletesebb vallomást tenni, így nem lesz egyszerű dolga a rendőröknek. Többi közt ki kell deríteni, hogy a fegyverek honnan származnak, hatástalanították-e őket, ha nem, mikor használták őket utoljára, és azt is, hogy esetleg követtek-e el valamelyikkel bűncselekményt.

A rendőrség tájékoztatása szerint robbanóanyaggal, robbantószerrel, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt indult büntetőeljárás. Az ügyben természetesen igazságügyi fegyverszakértőt is kirendelek. A gyanúsított ellen a Budaörsi Városi Bíróság kedden lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Az elfogásról készült videót itt lehet megnézni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik