Közélet

Óriási fogás: játékokat, cigarettát foglaltak le

A lefoglalt holmik több mint 70 millió forintot érnek.

A pénzügyőrök az M15-ös autóúton, a magyar-szlovák határ közelében állítottak meg egy szlovák kamiont, amely az okmányok szerint csaknem 17 ezer kilogramm textilruhát szállított Csehországból Olaszországba.A NAV emberei felnyitották a konténert, ekkor vették észre, hogy az ott lévő kartonok sérültek és hiányosak, ezért a tételes vizsgálat mellett döntöttek.

A bálák alól összesen 36 ezer darab szerzői jogvédelem alatt álló játék került elő. Ezek között volt elektromos autóbusz, motorkerékpár, fém- illetve papírdobozos kártyakészlet, illetve akadtak különböző figurák is.

A pénzügyőrök egy másik helyszínen is lecsaptak. Ott nem játékok, hanem kispárnák közé rejtett cigarettaszállítmány akadt horogra. A román kamiont a 4-es számú főúton, a demecseri elágazásánál ellenőrizték. A jármű a papírok szerint Romániából Olaszországba szállított kispárnát és műanyagárut.

A kispárnákat és a műanyag evőeszközöket meg is találták, de ezekkel együtt előkerült a gondosan elrejtett csempészáru is, összesen 2500 karton ukrán zárjegyes cigaretta.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal a több mint 54 millió forint értékű hamis játékok, a 18 millió forintot érő cigarettát és a szállítóeszközt orgazdaság, illetve szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt lefoglalta, a két ügyet pedig átadta a pénzügyi nyomozóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik