Közélet

Nem tudott vezetni a dögei gázoló

A 23 éves férfi úgy indult kocsikázni, hogy a sebváltót 14 éves barátja kezelte. Későn vették észre az úton fekvő férfit.

Csütörtök délelőtt még arról számoltunk be, hogy halálos, cserbenhagyásos gázolás miatt nyomoz a rendőrség. A baleset a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Dögén történt, egy 38 éves férfit ütött el valaki kocsival.

A gázolás szerdán, éjfél előtt történt a Kisvárdához közeli településen, a Kossuth utcában. A gyalogoshoz a csattanás hangjára a közeli szórakozóhelyről kiszaladó emberek hívták a mentőket, akik a helyszínen ellátták a férfit, majd kórházba szállították, ott azonban a helyi lakos belehalt sérüléseibe.

A rendőrség pénteki közleménye szerint a helyszínen egy 20×30 centiméteres sárvédő darabot találtak, ezen a nyomon indultak el. Egy sötét VW Passatot kezdtek keresni, melyet egy dögei tanyán találtak meg. A műszaki szakértő véleménye megerősítette a nyomozók véleményét. Kihallgatták a kocsi tulajdonosát és hozzátartozóit, a gyanú a 23 éves fiúra terelődött.

A rendőröknek elmondta, hogy apja tudta nélkül megszerezte a gépkocsi egyik indító kulcsát, majd amikor este egyedül maradt a tanyán, odahívta 14 éves barátját, és kocsikázni mentek.

A férfi elmondta, hogy nem tud vezetni, a sebességváltásban 14 éves barátja segédkezett neki. A kocsmánál későn vették észre az úttesten fekvő férfit, és elütötték, majd pánikba esve a gépkocsival visszamentek a tanyára. Megbeszélték, hogy az esetről senkinek nem beszélnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik