Közélet

Szexre kényszerítés a rendőrpalota szomszédságában

A 35 éves férfi hónapokon át fogva tartotta, fenyegette, verte és kifosztotta áldozatait. Nem zavarta, hogy a lakástól mindössze kétutcányi távolságra esik a rendőrpalota. Kedden elkapták, pénteken előzetes letartóztatásba helyezték.

A hivatalos tájékoztatás szerint a budapesti rendőrök kedden este, az Erzsébet királyné útján kapták el, egy körözött mobiltelefon miatt állították elő. A közlemény természetesen nem említi, hogyan bukkantak a férfi nyomára. Az is nyilvánvaló, hogy nem ő kezdte kiteregetni, hogy a telefonlopáson kívül két fiatal lány szexre kényszerítése is nyomja a lelkét.

Kedd óta már kihallgatták a férfit és a 19 éves lányokat is. Utóbbiak azt mondták a rendőröknek, hogy szeptember óta tartott a terror: futtatójuk fenyegette őket és családjukat, közben arra kényszerítette őket, hogy az általa szervezett légyottokon szexuális szolgáltatást nyújtsanak. A befolyt pénzt természetesen elvette tőlük.

A bűnözőt most kerítéssel, kitartottsággal, személyi szabadság megsértésével és kifosztással gyanúsítják, az ügyben a gyermek- és ifjúságvédelmi osztály vizsgálódik – írja a rendőrség.

A Hír24 információi szerint a férfi azután bukott le, hogy az egyik nővel a rendőrpalotától kétutcányira fekvő, Petneházy utcai lakásban összeveszett, majd állítólag fegyverrel megfenyegette. A nőt arra kényszerítette, hogy összepakolja ruháit, majd kocsival egy másik lakás felé indultak.

És itt kerül képbe az ellopott telefon, amit a férfinél találtak a rendőrök. A Hír24 értesülése szerint a veszekedés pont azért tört ki, mert az említett lány egy alkalmi kuncsaftjától ellopta a telefonját, és értesítette a rendőröket. A sürgős csomagolás nem volt más, mint menekülés, a férfi ugyanis rájött, perceken belül megérkezhetnek a rendőrök. A lakásban már nem találták őket, de az Erzsébet királyné útján lecsaptak rá.

Úgy tudjuk, a futtatót a fent említett bűncselekményeken kívül könnyű testi sértésekkel is gyanúsítják, a személyi szabadság megsértésének pedig egy súlyosabb esetével, az aljas indokból elkövetettel gyanúsítják. A férfi előzetes letartóztatásáról pénteken délután döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik