Közélet

Megvakult a vaslapáttal leütött nevelő

A legújabb információk szerint a kisebbik fiú ütötte le a férfit, a nagyobbik pedig fejbe rúgta őt

Mint arról a Hír24 már beszámolt, a bócsai gyermekotthon vezetője december 28-án tett bejelentést a rendőrségen, miután egyik alkalmazottját leütötték, kocsiját pedig ellopták. Nem telt el sok idő, kiderült, hogy a támadók az intézmény akkor már szökésben lévő lakói, egy 17 és egy 13 éves fiú.

Miután a fiatalok helybenhagyták nevelőjüket, elvették a slusszkulcsát, és elhajtottak a kocsijával. Az autó előkerült, a rendőrök az M5-ös autópályán, Budapest közelében találtak rá. A járműben ekkor már nem volt üzemanyag. Nem sokkal később a két fiatal is előkerült, a fővárosban fogták el őket. A 17 éves fiatal ellen életveszélyt okozó testi sértés, valamint jármű önkényes elvételének gyanúja indítottak eljárást és őrizetbe is vették. 13 éves társa – mivel még gyermekkorú – nem büntethető, így őt a nyomozók csak meghallgatták, majd átadták az illetékes gyámhivatalnak.

A megvert nevelő koponyacsonttörést szenvedett, életveszélyes sérülésekkel került kórházba. A baon.hu azt írja, már kikerült a szegedi klinika intenzív osztályáról, de nem lát. Az internetes portál arról is beszámolt, hogy az eddigi adatok szerint a kisebbik fiú volt az, aki lesújtott a lapáttal, míg idősebb társa rugdosta össze a már földön fekvő férfit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik