Közélet

Sörétes puskával járőröznek Gyöngyöspata határában

A szolgálat megkezdését hétfőn jelentette be a Heves megyei település jobbikos polgármestere. A költségek egy részét a minisztérium fedezi.

Kapcsolódó cikkek

Az önkormányzat minden feltételt megad a háromtagú mezőőrség működéséhez – közölte Juhász Oszkár, amikor a sajtónak bemutatta a mezőőri szolgálat egyenruhát viselő tagjait. Pichler Gábor, az önkormányzatnál működő polgármesteri és rendvédelmi kabinet vezetője elmondta: a testület felállítása mintegy 1,8 millió forintba került. Ennek felét a vidékfejlesztési tárca támogatása fedezte. A mezőőröket ellátták egyenruhával, sörétes puskákkal, és egy Lada Niva terepjárót is vásároltak nekik. A működés költségeinek egy részét a minisztérium biztosítja, továbbá a helybeli gazdák adóként behajtható mezőőri járulékot fizetnek.

A mezőőrök 24 órás szolgálatot látnak el. Feladataik közé tartozik a fa- és terménylopások, a természetkárosítás megakadályozása, illetve a prevenció – mondta Pichler Gábor. A falu azután került a figyelem középpontjába, hogy az idén tavasszal etnikai jellegű feszültség alakult ki a településen. A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai a szerintük elszaporodott bűncselekményekre, a többi között a terménylopásokra hivatkozva kezdtek el járőrözni a faluban. Juhász Oszkárt júliusban választották polgármesterré, programjának fő eleme volt a helyi közbiztonság megerősítése.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik