Közélet

Egy nő a darabolós gyilkos

Élettársa az áldozat. Indulatból ölte meg párját az asszony. Még keresik a daraboláshoz használt eszközt.

A BRFK nyomozói elfogták a brutális fővárosi gyilkosság  gyanúsítottját. A nő előbb megfojtotta, majd feldarabolta élettársát, de hogy mivel, azt egyelőre nem tudni, a nyomozók keresik az eszközt. A helyszínelés még tart, sok kérdés még tisztázásra vár.

Az asszony az áldozat két kezét és lábait ahhoz a XVIII. kerületi hulladéktároló konténerhez vitte, ahol hétfőn megtalálták a guberálók. A rendőrség megersősítette, hogy a végtagokat azelőtt 10-12 órával távolíthatták el. A többi testrész a pár közelben lévő albérletében volt. A maradvány többi részén további csonkolást végzett a nő, vagy legalábbis próbálkozott több-kevesebb sikerrel – jelentette a Hir24 tudósítója a nyomozó hatóság sajtótájékoztatójáról. A

Az asszonyt végül szerdán fogték el, a rendőrök az utcán igazoltatták. A nyomozók már kedden is keresték, de akkor nem akadtak a nyomára. A nő részletes beismerő vallomást tett. Elmondása szerint azért gyilkolt, mert megromlott kapcsolata párjával, rengeteget veszekedtek. Szerencsétlenségére mindkettejüket ebben a hónapban hallgatták ki a rendőrök egy vagyon elleni bűntett kapcsán, rögzítették ujjlenyomataikat is, nagyrészt ez vezette el az asszonyhoz a nyomozókat.

A Hír24 által korábban megkérdezett kriminálpszichológus szerint egyre gyakoribbak az úgynevezett darabolós gyilkosságok. Bilkei Pál elmondta, ezekben az ügyekben közös, hogy tettes és áldozat ismerik egymást, az indíték pedig gyakorta düh és bosszú. Ez ebben az esetben is megigazolódott.

A Hír24 újabb megkeresésére a kriminálpszicológus elmondta, hogy a bár a családon belüli erőszakban a férfiak toronymagasan “vezetnek”, a gyilkosságok elkövetésében a nők járnak az élen. Általában azért döntenek így, mert egyszerűen elegük lesz. A szakember szerint most is ez történhetett. Bilkei Pál arra a kérdésre, hogy az asszony miért nem szabadult meg a többi testrésztől is, azt mondta, tudatosan döntött így, mert félt a lebukástól. Az érzelmi kötődés itt nem játszhatott szerepet. Valószínűleg azt tervezte, hogy idővel minden testrésztől megszabadul, de csak azután, hogy megnyugodtak a kedélyek. Úgy érezte, hogy egyelőre nem tudja úgy elrejteni a maradványokat, hogy azok ne kerüljenek elő, ezért várt.

Az asszonyt elmeorvosi vizsgálatnak vetik alá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik