Közélet

Darabolós gyilkost keresnek

A kriminálpszichológus szerint a többi testrész is a közelben lehet.

A rendőrség közleményében megerősítette: emberölés miatt indítottak nyomozást a hétfő este, a XVIII. kerületben talált testrészek miatt. A maradványokra – meg nem erősített információk szerint két-két emberi kézre és lábdarabra – az utcán, egy szelektív gyűjtő mellett bukkantak rá. Az MTI értesülései szerint a térdnél, illetve könyöknél elvágott darabok valószínűleg egy férfihoz tartoztak, amelyeket az elsődleges orvosszakértői jelentés szerint megtalálásuk előtt 10 órával, éjfél környékén vághatták le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya az ügy kapcsán szűkszavúan még annyit közölt, hogy nagy erőkkel megkezdték a nyomozást.

A Hír24 által megkérdezett kriminálpszichológus szerint egyre gyakoribbak az úgynevezett darabolós gyilkosságok. Bilkei Pál elmondta, ezekben az ügyekben közös, hogy tettes és áldozat ismerik egymást, az indíték pedig gyakorta düh és bosszú.

A szakember úgy véli, két dolog jár ilyenkor a gyilkosok fejében, az egyik valószínűleg a már említett mérhetetlen nagy indulat, a másik pedig a cél, hogy felismerhetetlenné tegye áldozatát. Vagyis egyrészt az az ember, aki elkövet egy ilyen gyilkosságot, már pszichológiai esetnek számít, másrészt viszont munkálkodik benne a tudatosság és a hidegvér, hogy ne derüljön ki az áldozat személye, és ezzel együtt az ő kiléte is homályban maradjon.

Bilkei szerint érthetetlen, hogy a testrészeket egyszerűen letették egy szelektív gyűjtő mellé, és még csak be sem dobták a konténerbe, hiszen a gyilkos ezzel saját esélyeit rontotta. Mindemellett úgy véli, hogy a test többi része is a közelben lehet, akár több helyen. Mint mondja, a fejet például nagyobb gonddal rejthette el a tettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik