Közélet

Két óra alatt elfogták a játék pisztolyos rablót

A férfi másodszor raboltak ki ugyanazt a székesfehérvári takarékszövetkezetet. A tettes most megkerült az elrabolt pénzzel együtt.

A rendőrségre hétfőn, kora délután érkezett a bejelentés arról, hogy kifosztották a fehérvári Távirda utcában lévő Balatonföldvár és Vidéke Takarékszövetkezetet. A rabló az alkalmazottakra fogta pisztolyát, miközben azt mondta nekik: „Ide a pénzt, gyorsan!”, és egy fehér szatyrot tett le eléjük. Fegyverét végül nem használta, miután megszerezte a zsákmányt, gyalog menekült el a helyszínről.

A férfi elfogásában a rendőrség segítségére volt egy nő, aki ekkor éppen a takarékszövetkezet közelében sétált, és miután az alkalmazottaktól meghallotta, hogy mi történt, követni kezdte a rablót. Az asszony látta, hogy a Várkörúton beszáll egy kocsiba, aminek rendszámát is megjegyezte. A járőrök még a városból kivezető utakat is ellenőrizték, hogy a nyomára akadjanak.

Miután a rendszám alapján kiderült, hogy a keresett autó nem lopott, és annak tulajdonosára ráillett a szemtanúk által elmondott személyleírás, az egyenruhások a férfit bejelentett lakcímén, illetve tartózkodási helyén is keresték. Végül a belvárosban kapták el, méghozzá egy gyorsétterem mögötti parkolóban.

A 40 éves kőszárhegyi férfi akkora már ruhát cserélt, de nadrágzsebéből előkerült az elvitt 200 000 forint. Mint kiderült, a rabláshoz csupán játék pisztolyt használt. Később a ruháit is megtalálták, a férfi a sárpenetelei erdőben rejtette el öltözékét. A rendőrségen beismerte, hogy októberben is ő fosztotta ki ugyanezt a pénzintézetet. Akkor egymillió forintot szerzett, ugyanazzal a játék pisztollyal és ugyanabban a ruhában, mint most.

A férfi jelenleg őrizetben van, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik