Közélet

Előzetesben a Péceli úti gyilkosság gyanúsítottja

A bíróság kedden egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte azt a férfit, aki a gyanú szerint több késszúrással megölt egy fiatal nőt múlt pénteken Budapesten.

A Fővárosi Bíróság honlapján azt írta: a kényszerintézkedés a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2012. január 13-ig tart.

A bíróság a szökés, az elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyével indokolta az előzetes letartóztatást. A jogerős végzés szerint a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, továbbá a gyanúsítottnak nincs bejelentett munkahelye, sem rendszeres legális jövedelme, ráadásul elmenekült a helyszínről.

A férfi ráadásul többszörösen büntetett előéletű, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene, és reális a veszélye annak, hogy újabb, szabadságvesztéssel sújtható bűncselekményt követne el.

Múlt szombaton a tetthelytől nem messze fogták el a rendőrök azt a középkorú férfit, aki a gyanú szerint előző nap több késszúrással ölt meg egy fiatal nőt a XVII. kerületben. A 22 éves áldozatot péntek este a Péceli úton szúrta le az elkövető. A fiatal nő a helyszínen meghalt.

Fülöp Valter, a budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a gyanúsított előéletében már voltak olyan súlyos bűncselekmények, amelyek alapján a “három csapás” törvény vonatkozhat rá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik