Közélet

Gyanúsítottként hallgatták ki Tarjányit – 400 milliós csalás?

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértőt a múlt héten - értesült az MTI az ügyet jól ismerő forrásból.

Kapcsolódó cikkek

Az MTI úgy tudja: az ügyben két embert gyanúsítanak 400 millió forintos csalással egy szállodaberuházással összefüggésben. Az információk szerint őrizetbe vétel is történt az eljárás során, de a gyanúsítottak már szabadlábon védekeznek. Az MTI pénteken sikertelenül próbálta elérni Tarjányi Pétert.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Horváth Katalin Fanni nem kívánta sem megerősíteni, sem kommentálni az MTI értesülését. Mindössze annyit közölt, hogy egy szállodaberuházással összefüggésben különösen nagy értékre elkövetett csalás miatt nyomoz a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya.

A Hír24 információi szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdasági osztálya foglalkozik az üggyel. A két férfit a hét közepén vehették őrizetbe, a bíróság ugyanis egy héttel ezelőtt pénteken már elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra tett indítványát. Úgy tudjuk, Tarjányi Péter és társa ellen különösen nagy kárt okozó csalás miatt indult eljárás.

Az Index információi szerint a szentesi luxusszálloda-építés előkészítése során bonyolódott pénzügyi vitába az egykori rendőr, Tarjányi Péter és társa az Arcadom Zrt.-vel. Tarjányi a korábban az érdekeltségébe tartozó Lama Plus Kft.-vel vett részt a beruházás 2009-es, 2010-es indításában, majd a munka kiközvetítésének jutaléka, illetve a projekt műszaki előkészítésének munkadíja miatt ellentétbe került a Demján-csoport cégével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik