Közélet

Pénzszállító-ügy: elfogták a sofőr egyik bűntársát?

A meg nem erősített információk szerint a rendőrök több embert is keresnek az ügyben. Egy férfit kedden elfogtak közülük.

A TV2 úgy tudja, hogy a jármű sofőrjének több bűntársa is volt, őket a térfigyelő kamerák felvételei alapján azonosították. A televízió információja szerint nem a pénzszállító sofőrjét, hanem annak egyik segítőjét fogták el a nyomozók. A TV2 információit a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője nem erősítette meg.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a pénzszállító autó sofőrje szerdán délután lépett le körülbelül 1.2 milliárd forinttal, amikor két kollégája bement a II. kerületi Medve utcai bankfiókba. A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves Lőrincz Róbert a páncélautóval az I. kerületbe hajtott, majd a Donáti utcában a pénzt átpakolta egy 1992-es évjáratú, fehér Volkswagenbe, melynek rendszáma CPV-151.

A Hír24 elsőként számolt be arról, hogy az autót szombaton megtalálták a IX. kerületben, az Üllői út 189. szám előtt.

A kriminálpszichológus pedig arról beszélt, hogy nagy a nyomás a rekordösszeget sikkasztó pénzszállító vállán, ekkora pénzzel nem könnyű menekülni. A rendőröknek sem könnyebb, nagy az elvárás, presztízsüggyel állnak szemben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik