Közélet

Nagy fogás: amsterdam shop egy miskolci albérletben

Négy kiló zöld növényt, 1500 darab tablettát és két kiló port találtak a nyomozók.

A bódító szereket kínáló shopok közül már sokat bezártak az elmúlt hetekben, a kereslet azonban ettől még nem csökkent.

A rendőrség látókörébe december elején került egy miskolci férfi, aki a lakásán óriási mennyiségű úgynevezett designer drogokat tárolt. Figyelni kezdték hát az albérletet, majd a megfelelő pillanatban akcióba léptek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felderítői egy fiatal fiút igazoltattak, akik éppen vásárlás után távozott a Kilián városrészi lakásból. Kiderült, hogy a 16 éves srác rendszeresen vásárolt a drogokból. Úgy tudta, ezek legálisan forgalmazható szerek.

A fiú meghallgatása után lecsaptak a nyomozók: a házkutatáskor négy kiló zöld növényi törmelék, több mint 1500 darab különböző méretű, színű és mintázatú tabletta, majdnem két kiló por, illetve egy digitális mérleg került elő.


Forrás: Police.hu

A szerekről a szakértő állapítja majd meg, hogy tartalmaznak-e tiltólistán szereplő, kábítószernek minősülő anyagot. A 31 éves miskolci férfival szemben „Tizennyolcadik életévét betöltött személy által tizennyolcadik életévét be nem töltött személynek, kábítószernek nem minősülő anyag, szer kóros élvezetéhez segítségnyújtás bűntett miatt indult eljárás. Ezért akár három év szabadságvesztés is kiszabható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik