Közélet

Vádlottak padján a volt Főtáv-vezér

Vádat emeltek K. Lajos és hét társa ellen a Főtáv Zrt. gazdálkodásával kapcsolatos büntetőügyben, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt.

A vádirat lényege szerint K. Lajos vádlott a tagok megtévesztésével rábírta a Főtáv Zrt. igazgatóságát, hogy adja hozzájárulását a sem közületi hőszolgáltatási tevékenység kifejtésére engedéllyel, sem pedig a csepeli „R.” lakópark, mint társasház irányában érvényes hőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkező, K. György vádlott által vezetett Csepeli Hőszolgáltató Kft. megvásárlásához. – számol be az Index.

A szerződés megkötésével a felek célja az volt, hogy anyagi fedezetet nyújtsanak a Gy. Zoltán vádlott által vezetett Csepeli Lakásfejlesztő Zrt. részére a fenti lakópark kivitelezési munkálatainak befejezésére, melyet likviditási problémái miatt a Zrt. a vállalt határidőben és műszaki tartalommal nem tudott átadni.

K. Lajos fenti cselekményével – Gy. Zoltán és K. György segítésével – ténylegesen 120 millió Ft kárt okozott a Főtáv Zrt.-nek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik