Belföld

Előzetesben a kuruzslással gyanúsított fogtechnikus

A székesfehérvári bíróság épületében tartják fogva a velencei fogtechnikust. A helybeliek közül sokan védik a férfit.

Előzetes letartóztatásba helyezte a Székesfehérvári Városi Bíróság azt a velencei fogtechnikust, akit kuruzslással gyanúsítanak. A férfi fellebbezett, az ítélet tehát nem jogerős, ám szabadlába így sem kerülhet. Asszisztense nem hagyhatja el lakhelyét a bíróság döntése szerint.

Munka közben fogta el a gárdonyi rendőrkapitányság a napokban a velencei fogtechnikust. Közel tíz évig végzett fogorvosi munkát. Az 55 éves férfi a házában alakította ki rendelőjét.

A rendőrök két hónapja kaptak bejelentést az orvosi diploma nélkül, fogorvosi munkát végző férfiról. A rendőrségi jelentés szerint munkájával elégedettek voltak az emberek, mert a házkutatás során begyűjtött iratok azt mutatják, sok visszajáró páciense volt. Őrizetbe vették 31 éves asszisztensnőjét is.

A kuruzslás három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ha azt az “orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével” követik el. A rendőrök lefoglalták a fogorvosi eszközöket, vizsgálják, honnan szerezte be azokat és a gyógyszereket a férfi, és milyen anyagi ellenszolgáltatásokat kapott a munkájáért.

A Hír24-nek egy velencei lakos azt mondta: ő 10 éve tesz folyamatosan feljelentést a férfi ellen, nem érti, miért most ütöttek rajta. A férfi szerint a fogtechnikus rettenetes minőségben dolgozott. Csúnyák voltak a tömések, nem jól illeszkedtek, volt, akinek rossz érzéstelenítést adott.

Sokan arról számoltak be azonban lapunknak: a városban mindenki tudta, hogy nem fogorvos a férfi, hanem fogtechnikus.

A szomszédjától, Ódor Zoltánnétól megtudtuk: „Ha doktor úrnak szólították, akkor mindig elmondta, hogy ő nem orvos, és kérte, szólítsák Istvánnak.” Szerették az emberek, mert hozzá este tíz órakor is fordulhattak. Többször előfordult, hogy az ügyeleten vagy fogorvosnál kezelt beteget ő gyógyított meg. Ódor Zoltánné azt mondja: neki egy fogorvosi kezelés után két napig sebláza volt. A férfinél ilyen soha nem fordult elő. Olyanok is voltak, akiket a szájsebészeti kezelés után ő tett rendbe.

A városban vannak, akik úgy tudják, a férfi más országban szerzett fogorvosi diplomát, de azt nem honosították.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik