Közélet

Nyomravezetői díj az eltűnt szolnoki házaspár ügyében

Kétmillió forintot fizet a rendőrség annak, aki a keresett férfiak nyomára vezeti a hatóságot.

Mint arról a Hír24 már beszámolt, a házaspár két héttel ezelőtt, rejtélyes módon tűnt el. Amióta elhagyták házukat, egyikük sem ad életjelet magáról. A párnak két kocsija is volt, ezeket sem találják. A rendőrség információi szerint a 60 éves férfi és 61 éves felesége rendezett családi körülmények között élt. A rendőrség a bejelentés után megkezdte a házaspár keresését, de egyelőre nem akadtak a nyomukra. Őket és autóikat is körözik.

A nyomozás alatt a rendőrség látókörébe került két férfi. Róluk szűkszavúan csak annyit közöltek, hogy összefüggésbe hozhatók az eltűnéssel. Országos körözést adtak ki ellenük. Egyikük Mészáros Tibor, a másik pedig Herczku Szabolcs. Utobbi férfi NB I-es focista volt. A Kispest, a Szeged és a Diósgyőr színeiben 28 meccsen szerepelt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, később Vecsésen és Soroksáron játszott középpályásként.

A rendőrség felhívása szerint a kétmillió forintos nyomravezetői díjat teljes egészében az kaphatja meg, aki az ügy mindkét gyanúsítottjának elfogásához, továbbá a feltételezett bűncselekmény elkövetését bizonyító tárgyak megtalálásához elegendő információt ad. A nyomozás előmozdítását szolgáló egyéb érdemi adatokért a kitűzött jutalomnak egy részét fizeti ki a rendőrség – számolt be szerdán az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik