Közélet

Alagúton át vitték a tízmilliót érő ékszereket

A három férfit az utcán fülelték le, kezükben a zsákmánnyal.

A tolvajok Nagykanizsán pakoltak ki egy ékszerboltot, nem is akárhogy: a szomszédos üzlet pincéjén keresztül alagutat ástak, megbontották a falat, így jutottak el a célhoz. A trezort alulról kinyitották, és csaknem húsz kilogramm aranyat és ötmillió forintot érő valutát vettek magukhoz, ezen kívül az üzletrészben lévő ékszereket is bezsebelték.

Nem örülhettek sokáig, kezükben szerszámokkal és az értékes csomaggal az utcán sétálva buktak le vasárnap hajnalban. A Zárda utcában akarták igazoltatni őket, ám amikor a meglátták a járőröket, a tolvajok mindent eldobtak és megpróbáltak elmenekülni. Az egyenruhások az Aradi udvaron, valamint az Ady utcában a három férfi közül kettőt elfogtak, harmadik társuk elfutott. Az eldobott táskákat átvizsgálták és megtaláltak minden ellopott értéket.

Az ügyben különösen nagy értékre lekövetett betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A két elfogott férfit őrizetbe vették, egyúttal kezdeményezték előzetes letartóztatásukat is –  mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Szukics Ferenc, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója és Farsang Boglárka, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Bűnügyi-felderítő Osztályának vezetője.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik