Közélet

“Nyisd ki az ablakot, hogy kiugorhasson rajta”

Tanúk meghallgatásával folytatódott az ismert golfbajnoknő meggyilkolásával vádolt férfi pere a Fővárosi Bíróságon.

A tanúk az áldozat barátnői voltak. Amikor az asszony azt panaszolta, hogy férje öngyilkossággal fenyegetőzik, egyikük azt mondta neki: “Nyisd ki az ablakot, hogy kiugorhasson rajta”. Az ügyész perbeszédében különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésre súlyosbította a vádat, és életfogytiglant kért a vádlottra.

Nyilas Levente bíró ezek után december 16-ára napolta el a tárgyalást, hogy a védelem kellőképpen felkészülhessen a védőbeszédre. Egy hónap múlva valószínűleg ítélet születik az ügyben.

A vádirat szerint az emberöléssel vádolt férj, Gyulai Gusztáv, 1999-ben ismerte meg későbbi feleségét, akivel 2002-ben házasodtak össze. A férfi korábban újságíróként is dolgozott, egy időben még a Kékfény munkatársa is volt. Folyamatosan támogatta feleségét sportkarrierjében, de az asszony az ügyészség szerint 2006-tól fontolgatta, hogy elhagyja párját.

Fodor Krisztina azonban egyre halogatta a válást, mert nem akart hálátlan lenni, végül 2010 tavaszán mégis úgy döntött, szakít, és új társával él tovább. A férj öngyilkossággal fenyegetőzött, amikor megtudta a nő terveit.

Az ügyészség szerint 2010. május 5-én éjszaka, amikor felesége üzeneteit olvasgatta a számítógépen, megértette, hogy azándéka nagyon komoly. Felkapta a bajnoknő egyik díszserlegét, és az alvó nőre támadt. Az ütések után egy konyhakést hozott, és azzal is megszúrta. Először titkolni próbálta a történteket, végül feladta magát. Már az első bírósági tárgyalási napon is bűnösnek vallotta magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik