Közélet

Fegyverarzenál egy budapesti lakásban

Egyebek mellett viperákra, pisztolyokra, puskákra, gránátokra, pirotechnikai rakétákra és töltényekre bukkantak.

A gyanús üzletelésre a XIII. kerületi Kassák Lajos utcánál figyeltek fel a rendőrök még szerdán. Egy férfi a kocsijánál várakozott, majd hamarosan újabb gyanús alak érkezett. Ekkor került elő a hosszúkás tárgyat rejtő csomag.

Ezt látva az egyenruhások odaléptek a két férfihoz majd átkutatták az autót is. Egyikük ruházatából kések, míg a kocsiból tonfák, vipera, lőszerhüvelyek, továbbá a fekete csomagolásból feltehetően egy 0.22 kaliberű puska került elő.

A rendőrök átkutatták a puskát átadó 41 éves férfi II. kerületi lakását is, ahol további, – valószínűleg éles – sörétes és golyós puskákat, revolvereket, flóbert pisztolyokat, forgótáras pisztolyokat, gyakorló puskagránátokat, pirotechnikai rakétákat, könnygáz-, füst- és ködgránátokat, valamint több ezer darab töltényt, lőszert, illetve lőport találtak.

Az arzenálról készített rendőrségi videó itt tölthető le. A veszélyes eszközöket jelenleg fegyverszakértő vizsgálja. A 41 éves férfit őrizetbe vették, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását is. Az ugyancsak a kocsinál lefülelt vásárló pedig szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik