Közélet

Tűzoltórazzia a Pest Megyei Bíróságon

Megtartották a korábban beígért tűzvédelmi ellenőrzést a Pest Megyei Bíróságon. A várakozásokkal ellentétben csak kisebb hiányosságokat találtak.

A bíróság épületében valóban nagyon rossz körülmények vannak –  mondta Kovács András a Hír24 érdeklődésére, majd hozzátette: azután, hogy ezekről a körülményekről nyilatkozott az MTI-nek, és ezt a nyilatkozatot több helyen át is vették, a tűzoltóság tűzvédelmi ellenőrzést tartott a Thököly úti épületben.

Az ellenőrzés az elnök tájékoztatása szerint csupán kisebb hiányosságokat tárt fel, így például a féltucatnyi tűzoltókészülék közül kettőnél az ellenőrzést végző cég elfelejtette kilyukasztani az ellenőrző lapot. Volt olyan hely is az épületben, ahol lemaradt a menekülési irányt jelző nyíl, de szabálytalan irattárolás nem volt – hangsúlyozta a bíróság első embere.

Az elnök korábban arról beszélt, hogy a West Balkánban történt tragédia után jelezték: két lépcsőház egymáshoz való közelsége miatt nincs igazi menekülőút lefelé. Egy esetleges tűz pokoli toronnyá változtathatná a házat, ráadásul a felhalmozott irdatlan mennyiségű irat és a linóleumborítás csak táplálná a lángokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik