Közélet

Újabb Amsterdam Shopra került lakat

Ez már a sokadik dizájner drogot áruló üzlet, amit az elmúlt időszakban becsuktak.

A borsodi rendőrök a miskolci után most a kazincbarcikai „biofűboltban” csaptak le. A helyi rendőrség még november elején indított nyomozást úgynevezett kóros szenvedélykeltés miatt, és kezdeményezték egy kazincbarcikai italbolt bezáratását, melynek épületében két ilyen üzlet is működött.

A rendőrség információi szerint az üzletek tulajdonosa kábítószernek nem minősülő szereket forgalmazott és adott el fiataloknak. A rendőrségi szakvélemény szerint a különböző – por, illetve folyékony halmazállapotban, valamint tabletta formájában lefoglalt anyagok – jellemzően olyan vegyületekhez tartoznak, melyek hazánkban ugyan nem szerepelnek közvetlenül a kábítószer-tiltólistán, viszont az emberi szervezetbe kerülve kábítószerrel megegyező vegyületté alakulnak át.

A megyei rendőr-főkapitányság szerint az elmúlt időszakban több garázda bűncselekmény is történt a városban, amelyek összefüggésben vannak az üzletek működésével. A gyanúsítottakról ugyanis több esetben kiderült, hogy az említett szerek hatása alatt voltak.

A sörözőként is üzemelő üzlet bezáratását indokolta az is, hogy a bolt közelében több oktatási intézmény található. Emellett a városi buszpályaudvar is a közvetlen közelében van, ahol szintén sok fiatal és gyerek fordul meg.

Az elmúlt időszakban ez már a sokadik ilyen üzlet, amelyre lakat került. A miskolci és a debreceni Amsterdam Shop mellett budapesti boltokat is bezártak már, például az Andrássy úton, legutóbb pedig a Ferenc körúton.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik