Közélet

Szórakozásból kínozta társát két hajléktalan

Az embertelen történet még a nyáron kezdődött, ám a megfélemlített hajléktalan csak nemrégiben tett feljelentést a rendőrségen.

Az embertelen történet még a nyáron kezdődött, ám a megfélemlített hajléktalan csak nemrégiben tett feljelentést a rendőrségen.

Zsarolás, súlyos testi sértés, személyi szabadság megsértése, rablás és nemi erkölcs elleni bűntett – a rendőrség ezzel gyanúsítja az egyik támadót. A 21 éves fiatalt a bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte. 57 éves társát szerdán fogták el, a kihallgatása jelenleg is tart.

A rendőrség szerint a gyanúsítottak gyakorta pusztán szórakozásból ütlegelték, kínozták, bántalmazták áldozatukat. A férfit sorozatos testi és lelki támadások érték, így már képtelen volt arra, hogy ellenszegüljön.

Az egyébként is gyengébb fizikummal rendelkező férfi kezeit az egyik alkalmi szálláshelyen megkötözték, fához rögzítették, majd négykézlábra kényszerítették és botokkal ütötték. A veréseken túl pedig azt követelték tőle, álljon ki az utcára koldulni. Az így kapott pénzt pedig rendre elvették tőle.

A kedden elfogott 21 éves fiatal szinte mindent tagadott, csupán annyit mondott, hogy gyakorta koldult együtt a sértettel, és olykor-olykor, bosszantó viselkedése miatt bizony megverte őt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik