Közélet

Cefreszag buktatta le az illegális pálinkafőzőt

Ipari méretű, 300 literes tiltott pálinkafőző berendezést foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon. A cefreszag már messziről érződött.

A házilag tákolt üstre az egyik külvárosi családi ház garázsában bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei. Ilyen nagy lepárlót használva senki sem próbálkozott illegális főzéssel az utóbbi években – közölte Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőrség Főigazgatóságának sajtóreferense. Elékeztetett: a jövedéki törvényváltozás tavaly szeptember óta mindenki számára lehetővé teszi a házi pálinkafőzést, de legfeljebb 100 literes berendezésben.

A 300 literes lepárló miatt a pénzügyőrök a készüléket, a helyszínen talált mintegy 23 liter pálinkát és a 430 liter cukorcefrét is lefoglalták. A férfi ellen jövedékkel visszaélés miatt tettek feljelentést a pénzügyi nyomozóknál. A cefreszagot már a ház szomszédságában lehetett érezni, és amikor a pénzügyőrök benyitottak a garázsba, a készülék már üzemkész volt. A főzéshez azonban – amelyhez a tulajdonos a gázt a szomszédos vezetékből lopta – a férfi még nem kezdett hozzá.

A férfi nem tett vallomást, csupán annyit mondott, saját gyümölcséből az ellenőrzésig 20 liter pálinkát állított elő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik