Közélet

Afgánok a radiátor és a mogyoró között

A röszkei határátkelőnél tegnap egy lengyel férfi akart teherautójával Magyarországra belépni. Az általa vezetett tehergépjárművel lapradiátorokat szállított Törökországból Lengyelországba.

A pénzügyőröknek feltűnt, hogy a vámzár zsinóron sérülések láthatóak, ezért a jármű és rakománya röntgenvizsgálata mellett döntöttek. A röntgenképeken emberi alakok látszódtak a szállítmány között megbújva. A kamion felnyitásakor 5 afgán és 1 iraki került elő – tájékoztatta a Hír24-et Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Főigazgatóságának sajtóreferense.

Néhány perc múlva szintén a Röszkén egy bolgár férfi által vezetett szlovák tehergépjármű jelentkezett belépésre, amely mogyorót szállított Grúziából Ausztriába.

A pénzügyőrök ismét a röntgen-berendezés használata mellett döntöttek. A gyanú beigazolódott, hiszen a zsákok közül újabb 4 afgán és 2 pakisztáni rejtőzött el.

A pénzügyőrök mindkét esetben az előkerült külföldi állampolgárokat feljelentéssel átadták a Csongrád Megyei Rendőrkapitányság Szegedi Határrendészeti Kirendeltségének, ahol ellenük tiltott határátlépés, úti okmánnyal kapcsolatos szabálysértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A két sofőr ellen a Szegedi Rendőrkapitányság embercsempészet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik