Közélet

Bíróság előtt a kis híján gyilkoló hajléktalan

A férfit nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolják, mivel brutálisan megvert egy idős férfit.

A többszörösen büntetett előéletű hajléktalan a vádirat szerint február 13-án átment a közeli Kocsordra, hogy pénzt szerezzen. Felkereste ismerőseit, ám tőlük csak kétezer forintot kapott, ezért úgy döntött, elmegy az általa korábbról ismert, pálinkafőzéssel foglalkozó idős férfihoz is. A vádlott kopogására a 78 éves férfi nyitott ajtót. A támadó ekkor betaszította a lakásba, kitépte a telefonvezetéket a falból, a védekező bácsit pedig a fürdőszobába tolta. Ott egy vécépumpa nyelével ütni kezdte őt, majd bezárta a bejárati ajtót és az időközben a szobába betámolygó férfit egy bútorlábbal olyan durván megverte, hogy az eszköz több darabra tört. Az idős férfi végül 31 ezer forintot adott bántalmazójának.

A vádlott ezután rázárta a házat az erősen vérző emberre, a kulcsot pedig eldobta a kertben. A bácsi az ablakon keresztül mászott ki a lakásból és segítséget kért a szomszédoktól, akik azonnal értesítették a mentőket. A férfi koponyasérülést és agyzúzódást szenvedett, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A szerdai tárgyaláson a vádlott beismerte tettét, a vádbeli minősítéssel azonban nem értett egyet. Mint mondta, nem akarta bántani a férfit, és csak azért ment el hozzá, mert pálinkát akart venni tőle. Állítása szerint a bácsi kezdett lökdösődni, ugyanakkor azt nem vitatta, hogy bántotta őt. Azzal védekezett, hogy részeg volt. A bíró megkérdezte tőle, hogy miért zárta a vérző férfit a lakásba, de erre már nem tudott magyarázatot adni.

A férfit akár húsz év börtönnel is sújthatják. A tárgyalás tanúk meghallgatásával folytatódik a szabolcsi bíróságon

Ajánlott videó

Olvasói sztorik