Közélet

Terrorelhárítók kapták el a fegyveres álrendőröket

Fegyveres bűnözők rendőrnek adták ki magukat és így támadtak rá egy ürömi párra.

A bűncselekmény még szeptember 30-án történt, az egyik keresett férfit október harmadikán fogták el a Terrorelhárító Központ munkatársai. A rendőrség hétfőn számolt be a részletekről.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az egyik támadó egy 36 éves őrbottyáni férfi volt, aki társaival késő este jelent meg az ürömi családi házánál. Rendőrruhát öltöttek és azt mondták, házkutatást tartanak, ám közben fegyverrel fenyegették meg a tulajdonost és barátnőjét. A falhoz állították őket, kezeiket hátra kötötték, majd a fürdőszobába zárták őket. A lakást átkutatták, a műszaki cikkeket, ékszereket, készpénzt, slusszkulcsokat összeszedték, majd a körülbelül három millió forintos zsákmánnyal elmenekültek.

Az őrbottyáni férfit október 3-án hajnalban, Erdőkertesen fogták el a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével. A lakásában találtak egy rendőrségnél rendszeresített szolgálati kabátot, egy szürke kesztyűt, illetve a személygépkocsiban elrejtve előkerült egy fekete kámzsa, és egy bilincs is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik