Közélet

Prosti megbízásából repültek a Molotov-koktélok Szigetcsépen

A nő egy haragosát akarta megleckéztetni, csak éppen a felbérelt elkövetők eltévesztették a házszámot.

Elfogták a rendőrök azokat a férfiakat, akik tévedésből Szigetcsép polgármesterének családi házát gyújtották fel tavaly nyáron. A Hír24 információi szerint egy Svájcban élő magyar prostituált volt a megbízó, a támadással egy ismerősét akarta megleckéztetni.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a bűncselekménynek mind a négy gyanúsítottja megvan: a felbujtó, az eseményeket rögzítő fotós és a Molotov-koktél dobálók, akiknek egyike a rendőröknek beismerte, hogy nem a megbízója haragosának házát támadták meg, eltévesztették a címet.

A bűncselekmény még tavaly június 28-án este történt, amikor a megbízott három férfi Szigetcsépre ment, a helyszín közelében Molotov-koktélokat készítettek, majd azt a házra dobálták. Egyikük fényképezőgéppel rögzítette az eseményeket. A polgármester házának teteje leégett, a család azonban még időben kimenekült, nem esett bajuk. A gyanúsítottakat a hét elején fogták el, csütörtökön kerültek előzetes letartóztatásba.

A Hír24 információi szerint a bűncselekmény kiagyalója és a fő megbízó egy Svájcban élő magyar prostituált, aki egyik Szigetcsépen élő ismerősét akarta megleckéztetni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik