Közélet

Milliárdos adósság a Mórakertnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal regionális igazgatósága már vizsgálja az esetet.Az ügyben érintett lehet egy fideszes országgyűlési képviselő is.

Csődbűncselekmény gyanúja miatt nyomozást indított a Mórakert Szövetkezettel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága. A nyomozás ismeretlen tettes ellen folyik – értesült a szegedkurir.hu.

A NAV megerősítette a lap értesülését. Varga Sándor igazgatóhelyettes egyelőre nem kívánt nyilatkozni, írásban annyit közölt, hogy „az ügyben a tényállás tisztázásához szükséges bizonyítási cselekményeket folyamatosan végzi a nyomozó hatóság, pontosabb tájékoztatás jelenleg a nyomozás érdekeire figyelemmel nem adható”.

A szegedkurir.hu információi szerint a NAV nyomozói a Mórakert gazdálkodását az alapítástól (1995) kezdve vizsgálják. Az ügyben érintett Nógrádi Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő, aki Mórahalom polgármestere is. Nógrádi e-mailen annyit közölt: „A NAV nem értesített semmiféle nyomozásról. Így annak tényéről és jelenlegi állapotáról sincs semmiféle információm.”

Nógrádi Zoltán egy korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy a Mórakert 2010-ben 3,6 milliárdos veszteséget halmozott fel. A Homoki Gazda című újság azonban úgy tudja, a Mórakert cégcsoport adóssága csaknem 10 milliárd forintra rúg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik