Közélet

Uzsoragyanú miatt őrizetben a gadnai polgármester

Illegális boltjában két-, háromszoros áron adta az élelmiszereket, és a kamatos pénzek osztásától sem riadt vissza.

Az alpolgármester viszi tovább a Borsod-Abaúj-Zempéln megyei Gadna ügyeit, miután a település eddigi független vezetőjét, Lakatos Dezsőt a rendőrség uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezik előzetes letartóztatását – tudta meg az MTI.

A házaspár lakásán illegális boltot üzemeltetett, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetésekor beszedtek az érintettektől. Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer-kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket.

A rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott. Több iratot is lefoglaltak, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik