Közélet

Kérdések a bagaméri rendőrségi akcióval kapcsolatban

A helyi cigány önkormányzat szerint több furcsaság is volt a csendháborítás miatt kivonult rendőrök akciójában.

A Hajdú-Bihar megyei cigány önkormányzat elnöke a megyei főkapitányságtól és a regionális mentőszolgálattól vár tájékoztatást a hétfő éjszakai rendőrségi akcióról. A rendőrség közlése szerint csendháborítás miatt mentek ki járőrök egy bagaméri családi házhoz, ahol különböző szúró-vágó eszközökkel támadtak rájuk. Egy rendőrt fejszével sebesítettek meg. A rendőrség hét embert állított elő.

Aba-Horváth István, a megyei cigány önkormányzat vezetője az MTI-nek úgy nyilatkozott: az érintett cigányok elmondása szerint “több furcsaság is van a történetben”. A bagaméri lakosok szerint a kiérkező járőrök nem voltak hajlandóak a lakók kérésére megbilincselni a két csendháborítót, hanem egyből a kommandósokat hívták, és azt sem értik, hogy egy csendháborítási ügy miatt miért kell több tucat rendőrnek és mentősöknek kimenniük a helyszínre.

A helyiek elmondása szerint többen is megsérültek a hétfő éjszakai konfliktus során – tette hozzá a cigány önkormányzat vezetője. A debreceni Kenézy Kórház szóvivője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a könnyebben sérült rendőr mellett három helyi lakost – köztük egy fiatalkorút – könnyű hámsérülésekkel szállítottak be a kórházba, továbbá a mentők bevittek két gyereket is, de ők nem sérültek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik