Közélet

A nászútján marcangolta szét a cápa

A parton napozó feleség szeme láttára, a nászútján marcangolt szét egy cápa egy brit férjet kedden délután a Seychelle-szigeteken.

A The Daily Telegraph szerdai online beszámolója szerint az áldozat a 30 esztendős Ian Redmond volt. A férfi a parttól alig tíz méterre úszkált az Anse Lazio tengerparti fürdőhelyen, amikor a parton napozó 27 éves felesége meghallotta a segélykiáltásait. A közel kétméteres cápa leszakította az áldozat egyik karját, és szemtanúk szerint a bal lábából is jókora darabot kiharapott.

A kimentett férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba, de az óriási vérveszteség miatt már nem lehetett rajta segíteni.

Két hét leforgása alatt ez volt a második halálos cápatámadás a világ legszebb tengerpartjának tartott üdülőhelyen. Augusztus 2-án egy búvárkodó 36 éves francia férfival végzett egy cápa. Egy helyi lakos szerint az utóbbi 36 évben nem fordult elő cápatámadás ezen a fürdőhelyen.

A hatóságok mindenesetre még kedden este elrendelték az összes környező strand bezárását, és megtiltották a fürdést a támadások környékén. A támadó cápa vagy cápák felkutatására dél-afrikai szakértőket hívtak a helyszínre.

A nászutas pár vasárnap érkezett Praslinra, és pénteken akartak továbbutazni a főszigetre, Mahéra, mielőtt hazatértek volna Nagy-Britanniába. Évente közel húszezer brit turista keresi fel a Seychelle-szigeteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik