Közélet

Hét év börtön az utcán “dolgát végző” férfi támadójának

A drogos késelő azt állította: áldozata támadólag lépett fel ellene, amikor szóvá tette, hogy nyilvánosan könnyít magán.

Hét év fegyházbüntetést szabott ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság pénteken nem jogerősen egy 37 éves férfira, aki tavaly az utcán késsel megszúrt egy embert Nyíregyházán.

Zagyva Zoltánt életveszélyt okozó testi sértés bűntettében találta bűnösnek a megyei bíróság, és mint többszörösen visszaesőt, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte. A vádlottat mellékbüntetésként hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától is.

A vádlott évek óta rendszeres drogfogyasztó, és a 2010 októberében elkövetett bűncselekmény előtt is alkoholt, nyugtatót, illetve kábítószert vett be. Aznap este az egyik nyíregyházi kocsmába tartva találkozott az általa nem ismert sértettel, aki egy parkolóban “végezte a dolgát”. Ezt a vádlott szóvá tette, és ki akarta hívni a rendőrséget. A férfit azonban ez nem érdekelte, elindult hazafelé, majd visszafordult, és néhány lépést tett a vádlott felé, aki erre elővette a rugós kését, és áldozatát combon szúrta. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét a gyors orvosi segítség mentette meg.

Az eljárás során Zagyva Zoltán azt mondta, hogy a sértett támadta meg őt és feléje rúgott. Ezt a védekezést azonban a bíróság nem fogadta el, mivel a nyomozás során tett vallomásában a vádlott még úgy nyilatkozott, hogy a sértettnek a felé való lépését érzékelte támadó magatartásként.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik