Közélet

Kislányuk halála miatt tettek feljelentést

A szülők szerint orvosi mulasztások miatt halt meg az egyéves kisbabájuk.

Aliz egészségesen jött világra tavaly március 19-én. Három hónaposan azonban egy fertőzés miatt kórházba került, ahol immunerősítő infúziót kapott. Két napig hányt tőle, de jobban lett, és az orvosok azt javasolták, hogy az infúziós kezelését folytassák egy budapesti kórházban – mesélik a gyászoló szülők a Bors című napilapnak.

A bajok ekkor kezdődtek. A Németh házaspár állítása szerint a fővárosi intézményben egy óra alatt adták be Aliznak az immunerősítőt, holott előzőleg 12 órán keresztül kapta. A kislány nagyon sírt, mire hazaértek, feldagadt a karja, rosszul volt, és alig kapott levegőt. Visszavitték a kórházba, ahol rögtön intenzív osztályra küldték súlyos kiszáradás miatt. Másnapra a hatkilós gyermek hét és fél kilósra dagadt, és súlyos veseelégtelenség lépett fel nála. Az orvosok akkor azt mondták: a kislánynak veleszületett veseelégtelensége van, de ez a szülők állítása szerint nem így volt. Végül egy katétert ültettek be Aliz hasába, amin keresztül otthon a szülei dializálták őt naponta négyszer.

Idén februárban azonban rosszabbra fordult a helyzet: a pici folyamatosan köhögött és hányt, ennek ellenére a március 8-ai kontrollról ismét hazaküldték őket. Másnap mentőt kellett hívni a kislányhoz, kétszer is újraélesztették, másnap reggelre azonban végleg leállt a szíve.

A boncolás után kiderült: Aliznak tüdőgyulladása volt. Hat orvos látta a gyereket, de mindannyian azt mondták, hogy csak náthás. A lap megkereste az ügyben érintett két fővárosi kórházat, érdemben egyik intézmény sem nyilatkozott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik