Közélet

Konyhakéssel és villáskulccsal fenyegette a rendőröket

Elrendelték a váci rendőrökre támadó férfi kényszergyógykezelését.

A történt több évre nyúlik vissza. Az elkövető ellen 2003-ban kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás, és letöltendő szabadságvesztésre ítélték. Ezt sérelmezte, ezért szabadulása után megkereste azt a rendőrt, aki elfogta. Ekkor a férfit elmebetegnek nyilvánították és kényszergyógykezelésre ítélték.

A kezelés befejeztével, miután gondoksági felügyeletét is megszüntették, ismét megkereste az őt elfogó rendőrt, aki azóta nyugdíjas lett. A férfi elment a házához, és megfenyegette a rendőr édesanyját, ezért feljelentették. Ezzel összefüggésben akarták előállítani a váci rendőrök múlt pénteken, ő azonban elővett egy 10-12 centiméteres konyhakést és egy villáskulcsot, ezekkel fenyegette a rendőröket. A rendőrök ezután három figyelmeztető, majd hét célzott lövést adtak le, de a férfi elmenekült.

Néhány utcával arrább egy másik járőr lábon lőtte, így sikerült elfogni.

Hétfő délelőtt elrendelték a férfi ideiglenes kényszergyógykezelését. Ez harminc napot jelent, de figyelembe véve az ismétlődő magatartást, vélhetően az eljárás végéig tart ez a kényszerintézkedés.

Az elkövetőt hivatalos személy elleni erőszak miatt kettőtől nyolc évig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik