Közélet

Robbantott, hogy ne kelljen költöznie

El akarta kerülni a kilakoltatást egy férfi Mályiban, ezért berobbantotta a házában a gázt.

Robbanás történt egy családi házban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mályiban kedden – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A házban lakó 61 éves férfi, miután berobbantotta a gázt, kijött az épületből, és azt mondta: további robbanásokra számíthatnak, ha nem hagyják őt békén.

Az eset előzménye az volt, hogy a mályi önkormányzat rendőri segítséget kért a házban élő férfi kilakoltatásához, és amikor odaértek, akkor történt a robbanás.

Az eddigi információk szerint a vezetékes gáz robbant be. A lakás tulajdonosát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Más lakóépület nem sérült meg. A rendőrség vizsgálja, hogy fennáll-e a közveszély-okozás gyanúja.

Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője az MTI-nek beszámolt arról, hogy a kilakoltatásra érkezők előbb gázszivárgást észleltek, majd bekövetkezett a robbanás. 12 tűzoltó vonult a helyszínre, ahol a pince, valamint a földszintes, körülbelül százharminc négyzetméteres épület tetőszerkezete égett. A negyedóráig tartó oltás-mentés során az épületből három 11,5 kilós és egy turista pb-gázpalackot hoztak ki, amelyek a nyitott szelepen át lángoltak.

Mivel az épületben a földgázvezeték is nyitva volt, az esetleges további robbanásokra számítva százötven méteres körzetből ideiglenesen harminc embernek kellett elhagynia otthonát, akik azóta már vissza is térhettek házaikba. A tűz keletkezési körülményeinek feltárására tűzvizsgálati eljárás indult.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik