Közélet

Nagy erőkkel keresik a postarablókat

A két férfi egyike előbb kilőtte a posta bejárati ajtajának üvegezését, majd a náluk levő fegyverrel pénzt követeltek.

Fegyverrel rabolta ki a szabadegyházai postát két férfi hétfőn reggel. Személyi sérülés nem történt, a rendőrség lezárta a település környékét és ellenőrizik az átmenő forgalmat. Az egyik elkövetőről fantomképet rajzoltak – közölte a rendőrség az MTI-vel.

A két férfi egyike előbb kilőtte a posta bejárati ajtajának üvegezését, majd mindketten az ügyféltérbe mentek, ahol a náluk levő fegyverrel pénzt követeltek, s hogy nyomatékot adjanak követelésüknek, további lövéseket adtak le. Mindkét férfi fekete ruhát, fekete baseballsapkát viselt, arcukat símaszkkal takarták el – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados tájékoztatása szerint a rablás 2-3 perc alatt zajlott le. A fegyveres elkövetők a megszerzett pénzzel a HPZ-844 forgalmi rendszámú, zöld színű, lopott Opel Astrával hagyták el a helyszínt.

A rendőrség lezárta a település környékét, s ellenőrzi az átmenő forgalmat. A helyszíni szemle több mint öt óra hosszat tartott.

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a nyomozóknak sikerült olyan szemtanúkat felkutatniuk, akik a utcán látták az akkor már símaszk nélkül menekülő tetteseket, személyleírást adtak róluk, és az alacsonyabb rablóról ennek köszönhetően fantomképet rajzoltak.

Az elkövetők egyike 170 centiméter magas, izmos, normál testalkatú, társa 180-185 centiméter magas, vékony. Mindketten 25 év körüliek.

A rendőrség nagy erővel keresi az elkövetőket, s arra hívja fel a figyelmet, hogy mivel az elkövetőknél fegyver van, senki ne próbálja meg feltartóztatni őket, hanem értesítse a rendőrség ügyeletét a 112 -es vagy a 107-es segélyhívó számon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik