Közélet

Tengerbe zuhant egy repülőgép

Senki nem élte túl az indonéz gép tragédiáját. Közvetlenül a felszállás után zuhantak a vízbe.

27 emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant egy utasszállító repülőgép Indonézia keleti partjainál, a tragédiát a gépen utazók közül senki sem élte túl – mondta az indonéz parti őrség egyik illetékese szombaton a helyi ElShinta rádióállomásnak.

“Megerősíthetem, hogy valamennyi utas életét vesztette, amikor a tengerbe csapódó repülőgép felrobbant” – mondta a parti őrség tisztje a rádiónak, hozzátéve: a detonáció következtében a géptest darabokra szakadt. Mint mondta, eddig 15 holttestet találtak meg a vízben, a többi áldozat feltehetően az utastérbe szorult.

Bambang Ervan, az indonéziai közlekedési minisztérium szóvivője előzőleg azt közölte, hogy a Merpati Nusantara indonéziai légitársaság MA-60-as járata 27 emberrel a fedélzetén zuhant le, mintegy fél kilométerre a kifutópályától.

A kétpropelleres repülőgép a nyugat-pápuai Sorong városból tartott a 400 kilométerre délre fekvő Kaimanába. A minisztériumi szóvivő szerint a baleset idején rendkívül rossz időjárás uralkodott a térségben, ahol nagyon rosszak voltak a látási viszonyok. Mint mondta, a gépen 21 utas – közte három gyerek – és hat főnyi személyzet tartózkodott a katasztrófa idején.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik