Közélet

Lángvágóval estek a bányagépnek a tolvajok

A használaton kívüli bányában a kavicsfejtő egyik óriás bányagépét darabolta éppen négy férfi, mikor a polgárőr meglátta őket.

Óriás bányagépet próbáltak lángvágóval feldarabolni azok a fémtolvajok, akiket egy polgárőr buktatott le egy üzemen kívüli kavicsbányában, Győr közelében. A tápszentmiklósi polgárőr munkagéppel járt a környéken, ezzel rögtön el is állta a bánya kijáratát és hívta a rendőröket. A lángvágós férfiak egy meglehetősen hiányos szerződéssel próbálták bizonygatni, hogy a többmilliós gépet ők megvették, pár tízezer forintért.

A használaton kívüli bányában a kavicsfejtő egyik óriás bányagépét darabolta éppen négy férfi, mikor a polgárőr meglátta őket. A perceken belül kiérkezett pannonhalmi járőröknek a lángvágósok egyike egy feltűnően hiányos adásvételi szerződést mutatott, miszerint a több milliós gépet pár tízezer forintért megvette. Szerintük a szerződés arra jogosította fel őket, hogy a gépet szétvágják, autóra pakolják és elvigyék a bányából. A négy férfit előállították a rendőrök, és lopás miatt eljárást is indítottak ellenük. A lángvágóval négymilliós rongálási kárt okoztak a bányagép jogos tulajdonosának, míg az addig ellopott fém értéke mindössze 60 ezer forint – közölte a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik