Közélet

Kisebb droghálózatot számoltak fel Sátoraljaújhelyen

Az ügyben huszonegy személy került a rendőrség látókörébe.

Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal megyei igazgatóságának munkatársai lakossági bejelentés alapján közös akciót hajtottak végre a napokban. A drogkommandó eredményeként tizenöt fogyasztót és két dílert azonosított a rendőrség, akikkel szemben kábítószerrel visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, illetve az ügyben további négy embert tanúként hallgatott meg a rendőrség.

A hatósági házkutatások során kábítószergyanús anyagmaradványokat, tárolásukra rendszeresített zacskókat foglalt le a rendőrség. Valamennyi gyanúsított szervezetében az alkalmazott gyors teszt pozitív eredményt jelezett. Elmondásuk szerint a kábítószerhez Budapesten, illetve Miskolcon jutottak hozzá.

A sikeres akciót összegezve a rendőrség megállapította, a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányság illetékességi területén az utóbbi évek során folyamatosan végrehajtott ellenőrzések eredményeként kiszorultak a kábítószer terjesztésével foglalkozó személyek.

A büntető törvénykönyv visszaélés kábítószerrel bűntett alapesetében meghatározza, hogy “aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az országba behoz, onnan kivisz, vagy az ország területén átvisz, bűntettet követ el, és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”. A terjesztők pedig akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is számolhatnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik