Közélet

Másodfokon az áldozatukat halálra kínzó asszonyok ügye

A Pest Megyei Főügyészség vádirata szerint a két vádlott asszony napi rendszerességgel súlyosan bántalmazta azt a két nőt, akik a háztartásukban segítettek.

Az anyát és lányát a későbbi vádlottak többször szurkálták meg késsel, rendszeresen ütötték-verték őket, és az is megtörtént, hogy a kezüket, tenyerüket égették. Egy alkalommal a későbbi elsőrendű vádlott a fiatalasszonyt sámlira állította, a nyakán egy láncot körbetekert, majd felszólította az idősebb nőt, az anyát, hogy rúgja ki lánya alól a széket. Miután az anya erre nem volt hajlandó, ketten is nekiestek, ütötték-verték és rugdosták. A fiatalasszony kezét egy másik esetben kalapáccsal a falhoz szögezték, majd seprűnyelet dugtak a nemiszervébe. Az idősebb asszonyt ütötték-verték, mellkasát megtaposták, végül sérüléseibe belehalt.

A Pest Megyei Bíróság 2009. december 18-án első fokon emberölésért, folytatólagosan elkövetett testi sértésért az elsőrendű vádlottat 15 évi, a másodrendű vádlottat pedig 13 évi fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőik enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik