Közélet

Megszólalt Knézy exének ügyvédje

Zamecsnik Péter ismertette az ifjabb Knézy Jenő elleni vádakat. Az újságíró ugyanis 10 hónap felfüggesztett börtönt kapott súlyos testi sértés kísérlete miatt.

Mint arról korábban beszámoltunk, teljes a zűrzavar a 2008-ban kezdődött Knézy-ügyben. Egymásnak ellentmondóan nyilatkozik a riporter és volt feleségének ügyvédje. Zamecsnik Péter az RTL Klub Reggeli című műsorában tisztázta a félreértéseket.

A jogi képviselő elmondta, Knézy két sértett sérelmére követett el bűncselekményt: volt apósa és volt felesége ellen. A bíróság indoklása szerint bár tényleges bántalmazás nem történt, a sportriporter testalkata lehetőséget adott volna apósával szembeni bántalmazás elkövetésére, ezért súlyos testi sértés kísérletének súlyosbították a vádat.

A volt feleség sérelmére elkövetett bűncselekményt a bíróság könnyű testi sértésnek minősítette, mert az asszony sérült állkapcsáról készült röntgenfelvételen nem törés, hanem árnyék látható.

Zamecsnik Péter beszámolt arról is, hogy a bíró szerint felmerült a rendőrök büntetőjogi felelősségének kérdése is, mivel az esetnél, a helyszínen lévő rendőrök nem a valóságnak megfelelő adatokat jegyeztek fel.

Knézy Jenőt múlt hét pénteken 10 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

AJÁNLOTT LINK:

Megszólal Knézy Jenő volt feleségének ügyvédje (RTL Klub)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik