Közélet

Pénzbüntetést kapott Bakács Tibor

Az újságírót lopás szabálysértése miatt 50 ezer forintra büntették első fokon.

A sajtó és a média megkülönböztetett érdeklődése mellett megtartott tárgyalásán bírálta el a Budakörnyéki Bíróság az ismert újságíró, kritikus, Bakács Tibor Settenkedő lopás miatt indított szabálysértési ügyét. Bakács Tibor a tárgyalás kezdetekor azt mondta újságíróknak: “Ez a halál híre, mert a létharcról szól”.

Bakács Tibor Budakeszin egy multi áruházban 2011. február 4-én este téliszalámit és sajtot lopott, összesen 4532 forint értékben. Amikor a kijáratnál felfedezték a lopást, a szalámit átadta, de a sajtokat megpróbálta eldugni.

Az irodalom, történelem és esztétika szakos diplomával rendelkező újságíró jelenleg regisztrált munkanélküli. Bakács Tibor a bíróságon elismerte tettét és megbánást tanúsított. Már a rendőrségen azt mondta, “a mohóság bűnébe estem”.

A Budakörnyéki Bíróság Bakács Tibort lopás szabálysértése miatt 50 ezer forintra büntette, ami meg nem fizetés esetén 10 napi közmunkára, vagy 25 napi elzárásra változtatható. Kenese Attila bíró a végzés indoklásakor kiemelte, hogy súlyosító körülményként azt vették figyelembe, az ilyen ügyek nagyon elszaporodtak. Enyhítő körülménynek számít, hogy az újságíró ellen 2 éven belül nem indítottak szabálysértési eljárást és megbánást tanúsított.

A döntés nem jogerős, mert ugyan Bakács Tibor a végzést tudomásul vette, a feljelentő fellebbezhet ellene.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik