Közélet

Kilenc évet kapott a feleségét leszúró férfi

Késeléssel végződött a házastársi vita.

Jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki a kocsmában kezdődő, majd otthon folytatódó vita hevében leszúrta a feleségét 2008 végén Mihályiban.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott jelentett be fellebbezést, annak kimondását kérve, hogy erős felindultságban követte el tettét; emellett egészségi állapotára hivatkozva kért enyhítést.

Védője a tárgyaláson hangsúlyozta: ügyfele a hatvanas éveiben jár, és abban a családmodellben nőtt fel, ahol a férj irányítja a családot. Példaként hozta fel, hogy a férfi tartotta el a feleségét. A vádlott, Vass Zoltán György arról beszélt: máj- és szívbetegséggel küzd, hallása, látása rossz, a nejét pedig nem akarta megölni.

Az ügyész ezzel szemben éppen azt hangoztatta: az emberölések jelentős hányadának hátterében felindultság, a mögött pedig – mint ebben az esetben is – alkoholfogyasztás áll. Megemlítette: a vádlott és a sértett annak ellenére költött italra, hogy romlott az anyagi helyzetük.

A vádirat szerint a férfi 2008 december 27-én azért vitatkozott össze feleségével, mert nem tetszett neki a – hozzá hasonlóan – ittas asszony feltűnő viselkedése a vendéglőben.

Miután hazaérkeztek, a nő, a kezében késsel, férje felé hadonászott, aki kicsavarta az asszony kezéből az eszközt, majd felesége mellkasa felé szúrt. Később a férfi átment a szomszédba, hogy elmondja, mit tett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik