Közélet

Denaturált szeszből készült a pálinka

Aroma hozzáadásával, denaturált szeszből készített pálinkát a gyanú szerint az a bánhorváti férfi, akinek lakásából közel 300 liter szeszes italt foglaltak le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei foganasították az intézkedést.

A lefoglalt alkoholtermékek között 99 százalékos tisztaságú szesz is volt. A denaturált szeszből előállított pálinkát az eddig beszerzett információk szerint árulta is a férfi. Ellene jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt indult eljárás.

Varga Zoltán a NAV észak-magyarországi regionális szóvivője a Független Hírügynökséggel vasárnap azt közölte: az ellenőrzéskor a férfi lakásának pincéjében bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a jamaicai rum és császárkörte aromával bekevert szeszes italokra.

A 48 éves férfi lakásán egy legálisan megvásárolt lepárló berendezést is találtak a pénzügyőrök. A férfi lakásán talált 300 liter szeszes italt ezért lefoglalták a pénzügyőrök, ellene jövedéki termékkel való visszaélés bűncselekménye miatt eljárás indult. A büntetés mellett egyébként a férfi 800 ezer forintos jövedéki bírságra is számíthat – mondta a szóvivő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik