Közélet

Egy másik fiúval is végeztek az öcsödi gyilkosok?

A két fiatalember a kunszentmártoni fiú megölésén kívül egy öcsödi fiatalember eltűnésével is összefüggésbe hozható.

Mint ismert, a 17 éves kunszentmártoni Tóth László Krisztián eltűnését 2010 októberében jelentették. A rendőrség januárban emberölés miatt kezdett nyomozni az ügyben. Két férfi került a látókörükbe, mivel a rendőrök csontokat találtak a gyilkossággal gyanúsított egyik fiatal öcsödi házában. Ezután vették őrizetbe őt és 17 éves társát. A maradványok vizsgálata egyébként jelenleg is tart.

A tanúkihallgatások, az összegyűjtött bizonyítékok és a kutatások eredményeképp megalapozottá vált a gyanú, hogy a gyanúsítottak egy 22 éves öcsödi fiatalember eltűnésével is kapcsolatba hozhatók. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak a fiatalt – csak úgy, mint kunszentmártoni áldozatukat – az egyik gyanúsított öcsödi házába hívták, majd ott mindkét fiút fogva tartották és megölték. A holttesteket a házban lévő kemencében égették el, a megmaradt földi maradványaikat pedig a házhoz tartozó kertben elásták, illetve a Kőrös folyóba szórták.

A fiatalok részben beismerték tettüket. A rendőrség szerint azt viszont, hogy a – vélhetően -emberi csontmaradványok ténylegesen az eltűnt személyekhez tartoznak-e, csak a szakértői vizsgálatok elkészülte után mondhatók ki teljesen biztosan. Az esetet továbbra is külön nyomozócsoport vizsgálja. A rendőrök most azt próbálják kideríteni, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e más eltűntekkel, gyilkosságokkal – tudta meg a Független Hírügynökség csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik