Közélet

Tolvajokat üldöztek a rendőrök Lakitelken

A stoptáblákat figyelmen kívül hagyva száguldoztak autóval a településen.

Egész Lakitelken keresztül kellett üldözniük a rendőröknek egy tolvajbandát, a három férfi közül egyet sikerült elfogni. A tolvajok egy telephelyet próbáltak kirámolni csütörtök hajnalban. A tulajdonos értesítette a bűncselekményről a rendőrséget, mert csendes riasztást kapott az épületből, hogy idegenek járnak ott. Egy szolgálaton kívüli rendőr sietett a helyszínre, aki erősítést kért, így sikerült üldözőbe venniük a tolvajokat – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az épület csendesriasztója akadályozta meg, hogy a tolvajok mindent elvigyenek. Mire a rendőrök a helyszínre értek, már bepakoltak a kocsijukba traktoralkatrészeket, szőlőprést és egy 200 literes vashordóban tárolt olajat. A tolvajok levágták a kapun lévő lakatot, úgy akarták elvinni az összegyűjtött értékeket.

Miközben ők pakoltak, a tulajdonosnak jelzett a riasztója, hogy betörtek az épületbe. A férfi azonnal értesítette a már pihenőjét töltő lakiteleki körzeti megbízottat, aki a helyszínre indult, közben pedig segítséget kért a Tiszakécskei Rendőrőrs területén szolgálatban lévő járőröktől. A helyszínen egy fehér színű furgont találtak, amely éppen indulni készült. A három férfi, miután meglátta a rendőröket, azonnal menekülni kezdtek. A rendőrök szirénázva vették őket üldözőbe. Lakitelken keresztül, stoptáblákat figyelmen kívül hagyva, a 44-es számú főút irányába száguldottak. A tolvajok Tiszaalpár határában megálltak az autóval és gyalog próbáltak tovább menekülni.

A három férfi közül egy 42 éves dunaföldvári férfit sikerült elfogni a helyszínen – őt már kihallgatta a rendőrség és kezdeményezi előzetes letartóztatását -, társait még keresik. A tolvajok hátrahagyott kocsiját a nyomozók lefoglalták, a benne lévő – csaknem félmillió forintot érő – lopott tárgyat a szemlét követően visszaadták a tulajdonosnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik